16 Ocak 2015 Cuma

Asansörlerde Kaçak Akım Rölesi_2

Son günlerde asansörcülerin sorunu haline gelen kaçak akım rölesi ile ilgili olarak, invertör imalatçılarının kullanım kılavuzlarından alıntı şu şekildedir;

RST
Asansör, toprak kaçağı devre kesici üzerinden çalıştırılmamalıdır, zira VVVF kontrol cihazının içindeki girişim bastırma kondansatörü ve girişim bastırma filtresinin kaçak akımı bu devre kesiciyi faaliyete geçirebilir. Yine de, asansör ile ilgili özel bir durumdan dolayı bir toprak kaçağı devre kesicisi tesis etmenin kaçınılmaz olması halinde yalnızca VVVF kontrol cihazı faaliyetine uygun olan devre kesiciler kullanılmalıdır (tip B, DIN-VDE 0644-100).

ZIEHL-ABEGG
Residual current operated device (RCCB)
Frequency inverters of the ZETADYN type require no RCD circuit breaker for operation.
The circuit at the output of the ZETADYN 4 is monitored by an electronic short circuit protection. On detecting a short-circuit current at the output of the ZETADYN (and thus negligible impedance between the phase and a body or the protective earth of the circuit or a protective earth of the operating medium in the case of an error) the output current is switched off within a time of <20ms. On condition that the potential equalization for th e ZETADYN and the motor was performed according to the valid standards (VDE0100-Part 540:2012-06 and DIN EN 50178:1997), this behaviour is sufficient for the automatic switch off in case of an error demanded by VDE 0100-4100.
RCD circuit breaker type B must be used. For maximum operational reliability Ziehl-Abegg recommends the use of an RCD circuit breaker with reference fault current 300 mA for fire protection according to regulation VdS 3501.
Information
Please note that even when using a correct type B RCCB, false triggering due to high protective earth currents (stray current) can still occur and that operation with these protective devices is not possible.

Kaçak Akım Rölesi
ZETADYN türünde frekans çeviricileri çalıştırmak için kaçak akım rölesi şalteri gerektirmemektedir.
ZETADYN 4 ün çıkışındaki devre, elektronik bir kısa devre korumasına bağlıdır. ZETADYN’ın çıkışında kısa devre akımı tespit edildiğinde (ve hata durumunda oluşan; devre ile bir kişi, devrenin toprak bağlantısı veya ortamdaki topraklama arasındaki ihmal edilebilir empedans) çıkış akımı 20 milisaniyeden kısa bir sürede kapatılır. Bu davranış, eğer ZETADYN’in ve motorun potansiyel balansı geçerli standartlara (VDE0100-Part 540:2012-06 and DIN EN 50178:1997) uygun yapılmışsa, VDE 0100-4100 tarafından belirtilen bir hata durumunda otomatik kapatma için yeterlidir.
B türünde kaçak akım rölesi şalteri kullanılmalıdır. Maksimum güvenilirlik için Ziehl-Abegg; VdS 3501 yönetmeliğine göre yangın koruması için referans hata akımı 300 mA olan bir kaçak akım rölesi şalteri kullanılmasını tavsiye etmektedir.
Bilgi
Doğru B türünde kaçak akım rölesi kullanılırken bile yüksek korumalı toprak akımlarından (parazitli akım) kaynaklanan yanlışlıkla tetiklenmeler olabilir ve bu koruyucu cihazlarla çalışmak mümkün değildir.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder