10 Mart 2015 Salı

Kaliteli Üretim Yapan Yerli Asansör Markaları

Bugün Gazetesi yazarı Ali Atıf BİR'in 10 Mart 2015 tarihli yazısından alıntıyı paylaşmak istiyorum.
"Böyle bir kalitesizlik karşısında söz konusu otel haliyle asansör sistemini değiştirecek, yabancı üretim bir asansöre geçecek, sonra da sorana "yerli üretim mi uzak durun" diyecek.
Dönünce araştırdım, aslında Türkiye asansör sektörü oldukça gelişmiş bir sektör. Oldukça da güvenilir, kaliteli üretim yapan markalar var. Bir dernek çatısı altında toplanıp kaliteyi artırmak için iyi çalışmalar yapıyorlar ama çok sayıda "merdiven altı" olarak tanımlanan, dernek kurallarına uymayan, dernek üyesi olmayan firma sektörü tehdit ediyor. Kalitesiz üretim yaparak asansör sektörünün genel algısını düşürüyor.
Yine biraz araştırınca gördüm ki yüksek katlı binalarda Türk asansörleri tercih edilmiyor, ünlü yabancı asansör markaları tercih ediliyor."

Sayın Ali Atıf Bey'e çok teşekkür ediyorum. Kalitesini bozmayan ve işini iyi yapan yerli asansör firmalarımız var. Bizler yabancı firmalar ile ucuz ve kalitesiz iş yapan yerli firmalar arasında kalıyoruz. Bu yazı ile bizlere tercüman olmuşsunuz.

Asansör yaptıracaksınız ve fiyat alıyorsunuz. En ucuz ve en pahalı fiyatlar arasında büyük bir uçurum oluşuyor. Ürün aynı ürün, her firma farklı bileşenler ve farklı işçilik anlayışıyla karşınızda; bu noktada en ucuzu tercih etmek tüm bileşenleri ve işçiliği en düşük kaliteli asansörü tercih etmektir. Kaliteli üretim yapan yerli asansör markalarının fiyatları da yabancı firmalara yakın olacaktır. Türk Sanayisinin gelişmesini istiyorsak tercihimizin kaliteli üretim yapan yerli asansör markaları olacağını umut ediyorum.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder