13 Mart 2015 Cuma

Yaptığınız İşin Değeri Olmalı…

ASO Hasan Altun Konağı Girişimcilik Okulu’nda, eğitmen Sayın Burçin TİRELİ’nin verdiği KOSGEB ASO Girişimcilik Eğitimi’ne katıldım. Sayın Burçin Hanım’ın anlatımı; konuya olan hakimiyeti, konulara verdiği örneklerin güzelliği, anlatımdaki içtenliği ile mükemmeldi.

İş fikirlerimizin; kazançlı görünmesine karşın, finansal tablolar üzerine yerleştirildiğinde kazançlı olmayabileceğini gördük.

Bu eğitimde aklıma OSGB’ler geldi. Gelen e-postalarda, fakslarda görüyorum ki, hizmet karşılığı fiyatlar indikçe iniyor. Sektörünüzü daha baştan öldürüyorsunuz. Kârsızlık pek çok sektörün sorunu, peki sektörleri kârsız hale getiren kimler? Yaptığı işin değerini bilmeyen, yine aynı sektör paydaşları. OSGB’ler de aynı duruma gelmedi mi? Verilen hizmetin sabit saat ücretleri olsa ve herkes bu ücretleri alsa, bu durumda müşteri çekmek için hizmet kalitesinde yarışılır. Şu anki ucuzluktan yana yarışmanız sadece sizlere zarar veriyor.

Aynı durumu asansör sektörü paydaşları için de söylemek istiyorum. İyi hizmet ve kalitede yarışmalısınız. Ucuzluk yarışması sadece sektörünüze zarar veriyor.

Hayırlı cumalar.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder