20 Nisan 2016 Çarşamba

Mevcut Asansörlerin İyileştirilmesi

Avrupa Birliği eski asansörlerin güvenliğinin iyileştirilmesine yönelik 95/216/EC direktifini kabul etmiştir. EN 81 - 80 standardı kısaca SNEL olarak anılmıştır. SNEL - Safety Norm for Existing Lifts; Eski Asansörler için Güvenlik Normudur. TS EN 81 - 80; Asansörler - Yapım ve Montaj İçin Güvenlik Kuralları - Mevcut Asansörler - Bölüm 80: Mevcut Yolcu ve Yük Asansörlerinin Güvenliğini Geliştirme Kuralları standardıdır.

TSE tarafından Aralık 2006’da Türk Standardı olarak kabul edilmiştir. Eski asansörlerin güvenliklerinin iyileştirilmesi için (özellikle eski asansörleri özürlülerinde kullanılacağı düşünülerek) hazırlanmış olan TS EN 81-80 standardı iyileştirme için kılavuz niteliğindedir.

2015 yılında asansör mevzuatlarımızda yapılan değişiklikler ile, geçmiş yıllarda asansör kontrolleri, asansörlerin yapıldıkları standarda uygun olarak yapılırken artık TS EN 81-80 ve bu standardın atıf yaptığı TS EN 81-70 ve TS EN 81-73 maddelerine uygun olarak yapılmakta ve mevcut asansörlerinde 1 ila 48 ay süre içerisinde iyileştirilmesi hedeflenmektedir.
Kaynak: 
ELA İllistrasyonlarının Alındığı Link:  

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder