15 Ekim 2015 Perşembe

Az Tehlikeli Sektörde ve Ondan Az Çalışanı Bulunan İşverenlerin İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitim Protokolü

İşyerlerinde İşveren Veya İşveren Vekili Tarafından Yürütülecek İş Sağlığı Ve Güvenliği Hizmetlerine İlişkin Yönetmelik 29 Haziran 2015 tarihli Resmi Gazete'de yayınlanmıştı.
Yönetmeliğin 10 uncu maddesinin birinci fıkrası gereğince 09/10/2015 tarihinde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Anadolu Üniversitesi arasında “Az Tehlikeli Sektörde ve Ondan Az Çalışanı Bulunan İşverenlerin İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitim Protokolü İmza Töreni” düzenlenmiştir.
"Protokol ile birlikte; ülkemizin 81 ilinde bulunan yaklaşık 800.000 işyerinin çalışma hayatında ekonomik varlığını sürdürebilmesi sağlanarak iş sağlığı ve güvenliği hizmetlerinin yerine getirilmesi amaçlanmakta olup protokolde imza altına alınarak kararlaştırılan eğitimlere katılan ve yapılacak sınavlarda başarılı olan işveren ya da işveren vekillerine işe giriş ve periyodik muayeneler hariç iş sağlığı ve güvenliği hizmetlerini yürütme imkânı getirilmektedir.
İşveren veya işveren vekillerinin iş ortamından ayrılmadan yazılı ve görsel içeriklerle eğitim alması sağlanacak olan bu düzenlemeyle birlikte yazılı ders içeriklerinin yanında internet üzerinden ve TRT-OKUL üzerinden eğitimi destekleyici içerikler hazırlanacaktır.
81 ilde danışmanlık hizmetleri sağlanacak olup eğitimlerin en geç 2016 yılı içerisinde başlaması planlanmaktadır.
Yapılacak eğitimler ile ilgili başvuru kayıt tarihleri Bakanlığımız İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürlüğü ile Anadolu Üniversitesi resmi internet sitelerinden duyurulacaktır."
Kaynak: http://www.csgb.gov.tr/csgbPortal/isggm.portal?page=haber&id=anadolu

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder