24 Nisan 2017 Pazartesi

TMGDK Nedir?

19 Nisan 2017 tarihli Resmi Gazetede yayınlan Tehlikeli Madde Güvenlik Danışmanlığı Hakkında Tebliğ (Tebliğ No: TMKTDGM-01)’de Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ'e göre;
Tehlikeli madde güvenlik danışmanlığı kuruluşu (TMGDK): Tehlikeli madde güvenlik danışmanlığı hizmeti vermek üzere İdare tarafından yetkilendirilmiş kuruluşu ifade eder.
Bir TMGD, istihdam edildiği işletme ile birlikte bu işletmenin temsilciliği veya şubeleri de dâhil olmak üzere en fazla beş yerde danışmanlık yapabilir. TMGDK bünyesinde hizmet veren bir TMGD, TMGDK tarafından hizmet verilen en fazla sekiz işletme için danışman olarak görevlendirilebilir.
Tehlikeli madde güvenlik danışmanı belgesine sahip olanlar, danışmanlık hizmetini, TMGDK bünyesinde istihdam edilerek veya istihdam edildiği işletme bünyesinde verirler.
Bir eğitim kuruluşunda çalışan TMGDE, eğitim görevinin haricinde TMGD hizmeti verebilmesi için bir TMGDK bünyesinde veya işletmede istihdam edilme şartı aranır.

Yetkilendirilmiş tehlikeli madde güvenlik danışmanlığı kuruluşundan (TMGDK) hizmet alma zorunluluğu
EK MADDE 1 – (1) Bu Tebliğ kapsamında, tanımlanan tehlikeli madde taşımacılığına ilişkin faaliyetlerde bulunan işletmelerin TMGD istihdam etme veya İdarece yetkilendirilmiş TMGDK’den hizmet almaları zorunludur.
(2) Tehlikeli madde güvenlik danışmanlığı faaliyetinde bulunacak TMGDK’lerin İdareden yetki belgesi almaları zorunludur. İdareden yetki belgesi almadan tehlikeli madde güvenlik danışmanlığı faaliyetinde bulunamazlar.
(3) Tehlikeli madde faaliyetinde bulunan işletmelere hizmet verecek TMGDK’nin görev, yetki, sorumlulukları ve yetkilendirilmelerine ilişkin usul ve esaslar İdare tarafından belirlenir.
(4) Bu Tebliğ kapsamında tanımlanan tehlikeli madde taşımacılığına ilişkin faaliyetlerde bulunan işletmeler ile TMGDK’ler, İdare tarafından belirlenen görev ve sorumluluklarını yerine getirmekle yükümlüdürler.
(5) Bu Tebliğ kapsamında tanımlanan tehlikeli madde taşımacılığına ilişkin eğitim faaliyetlerinde bulunan Tehlikeli Madde Güvenlik Danışmanlığı Eğitimi Yetki Belgesine (TMGDEYB) sahip eğitim kuruluşları TMGDK olarak yetkilendirilemezler.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder